Sunday, January 1, 2012

December Vinyl Monthly


Sonic Boom Records


Αποχαιρετήσαμε το 2011 με το τελευταίο Vinyl Monthly της χρονιάς στην αίθουσα της λέσχης Athens A Go Go. Ο χώρος απο μόνος του είναι όμορφος και "μαζεύει" τα θετικά σχόλια με τις δεκάδες αλλά και οι χιλιάδες δίσκοι που εκμεταλλεύονται τη φιλοξενία του περιμένοντας να ξανά αγαπηθούν δίνουν σίγουρα πολλές ξεχωριστές νότες στην ατμόσφαιρα. Νότες που όταν μπλέκονται με τους ρυθμούς που ξεπηδάν απο τη βελόνα του πικ-απ που υπάρχει στο χώρο σε πάνε απο μια έως πέντε δεκαετίες πίσω.

Στη χρονιά που έφυγε εδραιώθηκε πλέον ένα σταθερό μέρος συνάντησης για όλους όσους ενδιαφέρονται για το βινύλιο και τη μουσική, κάθε τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα. Σταθερά σημεία βέβαια αποτελούν και τα δισκοπωλεία (που καταβάλουν πραγματικά τεράστια προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτά και να αποτελούν ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς σε κάθε γειτονιά) αλλά η ατμόσφαιρα του παζαριού πάντα έχει κάτι το εορταστικό και ξεχωριστό.

Our Stall


Στα θετικά σημεία σίγουρα καταλογίζεται η προσέλευση φίλων του βινυλίου και της μουσικής από μικρές ηλικίες που τώρα ξεκινάνε να οικειοποιούνται τις συλλογές των γονιών-αδερφών-θείων και προσπαθούν να τις εμπλουτίσουν και απο "βετεράνους" που δεν πίστευαν ότι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να βρεθούν μπροστά σε τέτοια ποικιλία δίσκων, αν και οι χαρακτηριστικοί anoraks που "μυρίζονται" τα δισκοπάζαρα απο χιλιόμετρα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Όσο αφορά στους πωλητές, πάντα απαρτίζουν ένα ενδιαφέρον κράμα επαγγελματιών του χώρου αλλά και ιδιωτών , των οποίων οι πάγκοι πάντα θα αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις για τους τακτικούς θαμώνες.

Woo Hoo!


Ως συμμετέχοντες, είτε ως πωλητές, είτε ως πελάτες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μιχάλη και τη λέσχη Athens A Go Go για τη φιλοξενία, τα κορίτσια του Belle Epoque για το bartending, όλους όσους είτε ως πελάτες, είτε ως "περίεργοι" πέρασαν μια βόλτα και έφυγαν με κάτι που θα κάνει το πικ-απ τους περήφανο και αυτούς χαρούμενους και τους "συναδέλφους" πωλητές για τη παρέα!

Στο βραχίονα του πικ-απ μας είναι να κάνουμε το 2012 ακόμα καλύτερο! Ραντεβού στις 28 και 29 Ιανουαρίου!



No comments:

Post a Comment