Sunday, January 1, 2012

The Blue Room


Η ιδέα δημιουργήθηκε τις παραμονές του Record Store Day το 2011. Σκέφτηκα "γιατί να μην μπορούμε και εμείς να οργανώσουμε ένα ξεχωριστό event στο δισκοπωλείο μας όταν στο εξωτερικό ανάλογα πράγματα οργανώνονται κάθε τρεις και λίγο." Μέσα σε μια εβδομάδα ο χώρος της αποθήκης μας είχε διαμορφωθεί σε ένα χώρο ο οποίος στις 16 Απριλίου θα φιλοξενούσε τους My Drunken Haze οι οποίοι μας τίμησαν παίζοντας ένα πολύ ιδιαίτερο set σε ένα χώρο με μηδαμινές προδιαγραφές μεν, αρκετά υποσχόμενο δε.

My Drunken Haze, live at Sonic Boom Records, RSD  2011
Εκείνη ακριβώς τη μέρα έριξα την ιδέα στον σκηνοθέτη Μιχάλη Καφαντάρη για το αν έβλεπε προοπτική σε αυτόν το μικρό χώρο και με εξέπληξε λέγοντας όχι μόνο ότι υπήρχε κάτι καλό να γίνει αλλά ήταν πρόθυμος να βοηθήσει για να το φτιάξουμε. Πέρασαν κάνα-δυο μήνες και αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την "χαλαρότητα" του καλοκαιριού για να κλειστούμε στο υπόγειο πίσω από τη Φωκίωνος, οπλισμένοι με μπόλικες ιδέες, αρκετό χρόνο, άφθονο γέλιο και σχεδόν καθόλου χρήματα. Μερικά λίτρα καφέ & μπογιάς, άφθονο χαρτί, ναύλον και άπειρους συνδετήρες συρραπτικού αργότερα ο κύριος όγκος της δουλειάς είχε γίνει και το μόνο που έλειπε ήταν ένας αξιοπρεπής φωτισμός για να μπορούμε να πούμε ότι ο χώρος είναι έτοιμος να λειτουργήσει και να προσφέρει σε εμάς τη χαρά της διοργάνωσης, στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες (και μη) τη χαρά της παρουσίασης του έργου τους και στους επισκέπτες του την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση προετοιμασμένη με αγάπη.

Το θέμα του φωτισμού τακτοποιήθηκε μέσα στον Δεκέμβριο του 2011 και έτσι στις 16 του μηνός ήμασταν έτοιμοι για τη πρώτη "επίσημη" εκδήλωση στο Blue Room, την παρουσίαση του βιβλίου της Βάσιας Τζανακάρη "Τζόνι & Λούλου".

Στ. Τζιρίτας, Β. Τζανακάρη & Χ. Συμβουλίδης
Παρουσίαση  "Τζόνι  & Λούλου" Blue Room - 16 Δεκεμβρίου 2011
Η σύνθεση των ομιλητών και μόνο ήταν εγγύηση για μια πετυχημένη βραδιά, Στυλιανός Τζιρίτας και Χάρης Συμβουλίδης καθώς και η Βάσια είχαν ωραία πράγματα να πουν, για το βιβλίο αλλά και για τα περί αυτού και να συζητήσουν ειδικά αλλά και γενικότερα θέματα με τους παρευρισκόμενους. Ο μικρός χώρος ήταν γεμάτος και όσοι παρεβρέθηκαν φάνηκε να περνάνε καλά. Το οποίο ήταν και το ζητούμενο. Μετά από την συζήτηση ακούσαμε μουσική από το mixtape των Τζόνι & Λούλου, δοκιμάσαμε ωραία κουλουράκια & ήπιαμε τα ποτά μας σε μια ατμόσφαιρα που βρίσκεις μόνο όταν μαζεύονται παλιοί & νέοι φίλοι με καλή διάθεση.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν για να στηθεί ο χώρος, όσους μερίμνησαν για να μην μείνει κανείς φιλοξενούμενος παραπονεμένος και όσους μας εμπιστεύτηκαν για να περάσουν ένα ωραίο βράδυ.

Τα λέμε στο Blue Room



No comments:

Post a Comment