Saturday, December 7, 2013

Πατήσια Σαν το Σπίτι σου 4


ΧΩΡΙΣ ΣΚΗΝΗ -ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ-ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ κάθε εβδομάδα σε άλλη πλατεία!
"Θεωρώντας πως το μόνο που δεν έχει δοκιμαστεί είναι η έξω από κλίκες, εταιρίες, μάνατζερς και υπόγειες συμφωνίες τέχνη, οι άνθρωποι του εγχειρήματος κατέληξαν σε μια ιδέα για τις μικρές γειτονιές των Πατησίων που χρειάζονται ένα στίγμα καλού για να ξαναγίνουν ευχάριστες. Η ιδέα είναι ένα χαλί, ένας καναπές κι ένα λαμπατέρ σε μια μικρή "αποχαρακτηρισμένη" πολιτικά και άγνωστη πλατεία τη φορά. Υπάρχουν πολλές στα ευρύτερα Πατήσια. Ο τίτλος της ιδέας "Πατήσια σαν το σπίτι σου".

Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν σκέφτηκαν να επέμβουν καλλιτεχνικά και ζήτησαν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα , την βοήθεια καλλιτεχνών από όλους τους χώρους : Μουσικούς, Ηθοποιούς, Λογοτέχνες, Κουκλοπαίκτες, Κινηματογραφιστές οτιδήποτε, για να παράξουν ένα έργο της τέχνης τους.

Οι συνθήκες είναι πως δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως συσχετισμός με κανέναν πολιτικό "χώρο" η "υποχώρο". Δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ανταλλαγή με κανέναν. Δεν θα πωλείται τίποτα, δεν θα αμείβεται κανείς για τίποτα. Οι πλατείες θα καθαρίζονται την προηγούμενη μέρα (σε αυτό θα βοηθήσει το 5ο διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας και οι χειριστές των μηχανημάτων που θα εργαστούν) και θα υπάρχει φρεσκάρισμα στον χώρο (σε αυτό θα βοηθήσουν διάφοροι εξωραϊστικοί σύλλογοι και παιδιά) και ότι γίνεται τη νύχτα του δρώμενου θα είναι με βάση αυτό το σκηνικό : χαλί-καναπές-λαμπατέρ. Άδεια από τον Δήμο έχει ήδη παρθεί (παμψηφεί) καθώς και ρεύμα και τα μηχανήματα και τους χειριστές που θα πλένουν τις πλατείες. Ομοίως και από τα Αστυνομικά τμήματα. Μικροφωνική εγκατάσταση έχει εξασφαλιστεί δωρεάν.

Όταν ο φόβος μειωθεί ή καλύτερα πάψει, τότε το περιβάλλον στο οποίο αυτό συνέβη το θεωρεί κανείς καταφύγιο και το καταφύγιο το υπερασπίζεται με πάθος."


No comments:

Post a Comment