Tuesday, February 26, 2013

Οι 5NAMORI στο Blue Room του Sonic Boom!


Την Παρασκευή 1η Μαρτίου οι 5NAMORI κατεβάζουν στον υπόγειο του Sonic Boom τον εξοπλισμό τους και μαζί με την κυκλοφορία του mini cd τους με τίτλο “Μήτρα Υλικού” προσπαθούν να στήσουν μια ηχητική αλληγορία.


H προσφάτως σχηματισμένη 5άδα ξεκίνησε σχεδόν ανάποδα. Με αφορμή την έκθεση του (μέλους της) Γιώργου Τσόπανου και μια ομιλία του (επίσης μέλους) Στυλιανού Τζιρίτα στα πλαίσια της τελευταίας ένωσαν δυνάμεις και τις τεχνικές τους πάνω σε όργανα που παρουσίασε ο πρώτος ως ιδιοκατασκευές στο Intonarumori ως εργαλεία που (μεταξύ άλλων) χρησιμοποιήθηκαν στην πορεία του ηχητικού πειραματισμού στον 20ο αιώνα. Από εκείνο το σημείο και πέρα κρίθηκε απαραίτητη η κλήτευση εκλεκτών συνεργατών. Η Βικτώρια Νταρίλα, ο Τάσος Αντωνίου και ο Γιώργος Καναβός ανταποκρίθηκαν άμεσα και με συνέπεια και το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2013 παρουσιάστηκαν ως πεντάδα παίζοντας στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.


Αυτή τη φορά η προσέγγιση θα είναι διαφορετική μιας και το όλο πλαίσιο είναι διαφορετικό. Έδωσαν ένα όνομα στη συνεργασία τους, έχουν ήδη στα χέρια τους μια περιορισμένης κυκλοφρίας καταγραφή, το mini cd Μήτρα Υλικού, όπως επίσης αποφάσισαν να βαδίσουν προς ένα δρόμο που περικλείει και πάλι τον λόγο, αυτή τη φορά μέσα στον ήχο.





Οι 5NAMORI είναι οι εξής:

Τάσος Αντωνίου > Χορδοφόρο Ιδιόφωνο
Γιώργος Καναβός > Θερεμίνη
Βικτώρια Νταρίλα > Ενισχυμένο δάπεδο
Στυλιανός Τζιρίτας > Κλαρινέτο
Γιώργος Τσόπανος > Φωτοδοτούμενο Κύκλωμα


Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 21.00

Είσοδος Ελεύθερη





No comments:

Post a Comment