Thursday, April 19, 2012

MusicSociety Webradio Goes Vinyl!




MusicSociety Webradio Goes Vinyl!
Special Record Store Day Event ON AIR!
Friday-Saturday, 20-21/04



Όσοι συγκινούνται και μόνο στη θέα ενός δίσκου βινυλίου να γυρίζει πάνω στο πικ-απ, όσοι αγαπούν να περνούν ατελείωτες ώρες ψαξίματος μέσα σε ενα δισκάδικο, θεωρούν τους δίσκους τους το soundtrack της ζωής τους και βάζουν το High Fidelity μέσα στο top 5 των αγαπημένων τους ταινιών, έχουν εδώ και μερικά χρόνια τη δικιά τους μέρα, αφιερωμένη στη μουσική και στους εραστές του βινυλίου και όχι μόνο. 
21 Απριλίου 2012 και ημέρα Σάββατο είναι φέτος η International Record Store Day, που διοργανώνεται κάθε τρίτο Σάββατο του Απριλίου με σκοπό να βοηθηθούν τα «παραδοσιακά» δισκοπωλεία και αποτελεί πάντα αφορμή για μια γιορτή της μουσικής. Τα δισκοπωλεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων θα γίνουν σημεία αναφοράς, προσφέροντας ειδικές εκδόσεις, συλλεκτικά βινύλια, πρώτες κυκλοφορίες και, κυρίως, πολύ καλές τιμές.
Το Music Society Web Radio συμμετέχει φέτος ενεργά στην «Ημέρα Δισκοπωλείων», διαμορφώνοντας για 2 μέρες αλλιώς το πρόγραμμά του και φιλοξενώντας συνεντεύξεις, ειδικές εκπομπές και δράσεις στα δισκοπωλεία της Αθήνας.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου, από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ, στο studio του Music Society θα βρεθούν καλεσμένοι οι εκπρόσωποι των πιο ‘ψαγμένων’, γνωστών-αγνώστων δισκοπωλείων, για να συζητήσουμε μαζί τους για ‘τη χαρά του δισκάδικου, το ψάξιμο στα ράφια και τη μουσική συναναστροφή με ομοϊδεάτες’.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκπομπές μας θα φιλοξενηθούν τα δισκοπωλεία:

16:00-17:00 Art Nouveau *
17:00-18:00 Record House *
18:00-19:00  360 Records *
19:00-20:00 Vinyl Microstore *
20:00-21:00 Sonic Boom *
21.00-22.00 Το Δισκάδικο *


Το Σάββατο 21 Απριλίου θα βγούμε μια βόλτα στα δισκάδικα της πόλης μας για να ‘τιμήσουμε’ και να υποστηρίξουμε αυτούς τους μικρούς χώρους που χωράνε ένα ολόκληρο μουσικό σύμπαν και που θεωρούμε βασικό να συνεχίσουν να υπάρχουν, ενώ από το πρωί θα υπάρχουν special dj-sets και ειδικές εκπομπές, live στον αέρα του Musicsociety


.Συντονιστείτε!

Παρασκευή, 20/04, 16.00-23.00
Σάββατο, 21/04

At www.musicsociety.gr




*Λίγα λόγια για τα δισκοπωλεία –πρωταγωνιστές:


Record House
To Record House είναι αυτό που λένε "καλά κρυμμένο μυστικό" για αυτούς που ψωνίζουν στην Αθήνα. Βρίσκεται στην οδό Ομήρου, αριθμός 46, στη Νέα Σμύρνη. Είναι αρκετά παλιό. Ειδικεύεται στο βινύλιο και έχει ποικιλία σε όλα τα είδη της ‘καλής μουσικής’. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι της μουσικής ψωνίζουν σε αυτό. Μαζί μας στο στούντιο θα είναι η Ελένη.

360 Independent Record Store
Στις 18:00 υποδεχόμαστε τον Paul και τον Κωστή από το δισκοπωλείο Θρι Σίξτι (360 Independent Record Store) που σε λίγο κλείνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Με αέρα από το...Γκάζι, ο Paul και ο Κωστής έρχονται στο studio του Music Society με επιλεγμένα βινύλια, για να αποτυπώσουν το στίγμα της μαύρης, electro και dance κουλτούρας του δισκοπωλείου τους. Και επειδή το Θρι Σίξτι δεν είναι ένα τυπικό δισκοπωλείο, θα μας μιλήσουν και για άλλες δραστηριότητες που έχουν οργανώσει κατά καιρούς.

Art Nouveau
O Νίκος Κοντογούρης είναι ο γκουρού της γκαραζοψυχεδέλειας στην Ελλάδα. Εκδότης ή μέλος σε διάφορα fanzines και συντάκτης σε πολλά μουσικά περιοδικά. Βοήθησε αρκετά ελληνικά συγκροτήματα της underground σκηνής, ειδικά στο ξεκίνημά τους. Ο Νίκος έχει το δισκοπωλείο Art Nouveau στα Εξάρχεια, στην οδό Αραχώβης, αριθμός 42.

Vinyl Microstore
Το Vinyl Microstore είναι ένα από τα πιο ενημερωμένα δισκάδικα στην Αθήνα, με συνεργασίες με πολλά ανεξάρτητα label. Βρίσκεται στη γνωστή διεύθυνση Διδότου 34 στα Εξάρχεια.
Στο χώρο του γίνονται συχνά εκθέσεις, παρουσιάσεις και live.
Τα προηγούμενα χρόνια διοργάνωνε το μουσικό φεστιβαλ Yuria προς τιμήν του σκύλου Yuri...
ΔΕΝ συμμετέχει στο record store day, αλλά θα έχει σίγουρα πολλά να μας πει για τον κόσμο του βινυλίου.


Sonic Boom
Το δισκοπωλείο Sonic Boom ξεκίνησε το 1995 σε ένα χώρο μόλις 11 τετραγωνικών μέτρων και το 2000 μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο, και πάλι στην Κυψέλη, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Απο το 2002 και μετά λειτουργεί και το δικό του online κατάστημα μεταχειρισμένων δίσκων (www.usedrecords.gr).
Αγαπάει εξίσου τους δίσκους βινυλίου και τα 
cd, και στο κατάστημα θα βρει κανείς μεγάλη γκάμα από μεταχειρισμένα σε άψογη κατάσταση, αλλά και επιλεγμένες νέες κυκλοφορίες & επανεκδόσεις.
Συμμετέχει στη
 Record Store Day διοργανώνοντας τη δική του γιορτή, με ειδικές κυκλοφορίες, γενναίες εκπτώσεις, live στο υπόγειο Blue Room, και πολλά άλλα happenings για όσους αγαπούν την καλή μουσική, που που θα μας εξηγήσει αναλυτικά στον αέρα! 

Tο ΄Δισκάδικο'
Και το ΄Δισκάδικο' του φίλου Ιωσήφ στην παρέα μας, στις 21:00. Χαρακτηριστικό του η μεγάλη ποικιλία
σε βινύλια, οι καλές τιμές και οι ανανεωμένες προσφορές του. Μία ωραία ιστορία που ακολουθεί το
΄Δισκάδικο' είναι και η διανομή του τελευταίου single των ιστορικών Sound Explosion που είχε αναλάβει κάποτε. Θα το βρείτε στην Κηφισίας, στον αριθμό 88, και θα το ακούσετε αύριο, από την διαδικτυακή συχνότητα του musicsociety.gr.




(Δελτίο Τύπου)



No comments:

Post a Comment