Thursday, March 29, 2012

Χλωρίδα και Σκυρόδεμα στο Blue Room



Χλωρίδα και Σκυρόδεμα:
Χωροταξία στο αμερικάνικο rock n roll στο μεταίχμιο 1987-1992

Προσκεκλημένοι:

- Θέμης Πέλλας (Parsons New School of Design) 
- Gary Lee Conner (Screaming Trees) (μέσω Skype)


Ο Στυλιανός Τζιρίτας σημειολογεί τον τρόπο που τέσσερα (4) αμερικάνικα συγκροτήματα κινήθηκαν μέσα στην μουσική βιομηχανία στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές της επόμενης. Το τετράπτυχο downtown-suburbia-έρημος-κωμόπολη και πως αυτό επέδρασε στις αποφάσεις και πορείες των 
Soundgarden / Smashing Pumpkins / Thin White Rope Screaming Trees, αντίστοιχα.
Καλεσμένος σε αυτή την παρουσίαση ο Θέμης Πέλλας, συνεργάτης του Τζιρίτα (μαζί με το Χάρη Συμβουλίδη στο βιβλίο U2: Η θέα από την Κορυφή) και ειδικός στα θέματα σύμπλευσης αρχιτεκτονικής και μουσικής.
Επίσης σε skype σύνδεση ο κιθαρίστας των Screaming Trees Gary Lee Conner θα μιλήσει το πώς είναι να μεγαλώνεις και να αναπτύσσεις μια rock n roll φιγούρα σε μια κωμόπολη όπως το Ellensburg γενέτειρα του πυρήνα των Δέντρων.

Ο φιλόξενος χώρος του Blue Room στο Sonic Boom Records* θα είναι η εστία για όλα τα παραπάνω την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ.



Ο Στυλιανός Τζιρίτας, έχει σπουδάσει (και εξασκεί σε όλο το εμβαδό της ημεδαπής) performance, ηχογραφεί λαρύγγι/κλαρινέτο/κιθάρα από το 1987, συγγράφει μελέτες (ενίοτε), έχει αρθρογραφήσει σε όλα τα μουσικά έντυπα της χώρας, έχει προχωρήσει σε εκδόσεις fanzines & ανεξάρτητων περιοδικών, έχει επιμεληθεί μία ντουζίνα βιβλίων, του αρέσει να επιμελείται (επίσης) εκδόσεις δίσκων και μιλάει (πολύ) στο μικρόφωνο του ραδιοφώνου. Έχει ένα γιό, ένα καναρίνι, 2 κλαρινέτα, 25 μαγνητόφωνα και καμιά άλλη περιουσία.

τηλ. 2108253972

Join the Facebook event




*Κάθε απόγευμα (18.00 - 22.00) που το Sonic Boom φιλοξενεί μια εκδήλωση, οι τιμές των μεταχειρισμένων δίσκων και CD έχουν έκπτωση 20% ενώ των καινούργιων 10%.



No comments:

Post a Comment